dinsdag 28 februari 2017

Gespaard in februari

Er is weer een maand voorbij, ik heb alle inkomsten en uitgaven van de afgelopen maand op een rijtje gezet.

In februari hebben we 29% van ons inkomen gespaard.

Dat valt een beetje tegen, maar onze mechanische ventilatie moest vervangen worden en we hebben ook gelijk de afvoerkanalen laten reinigen. Dat heeft bij elkaar €450 gekost. De oude was uit 1991 en best wel een flinke stroomverbruiker, de nieuwe is een stuk zuiniger.
Enkele maanden geleden hebben we ook onze koelkast vervangen door een zuiniger exemplaar, dus ik verwacht met de eindnota van Eneco nog wel iets terug te krijgen.

Om echt de energiekosten omlaag te krijgen overweeg ik ook nog zonnepanelen aan te schaffen, maar  dan moet er eerst op het dak nog wat onderhoud gedaan worden ( plat dak) en dat wil ik nog een jaar of 3 uitstellen.

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Zeker niet, maar ik had graag de 30% gehaald.

   Verwijderen
 2. Prima spaar percentage, dacht ik zo! Ik redt dit niet iedere maand, wel regelmatig. De gemeentebelasting was weer binnen, dus deze maand ook minder, of eigenlijk helemaal niet gespaard. Wel in 1x betaald, dus dat is ook maar weer weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze maand (maart) moeten wij ook gemeentebelasting betalen. Er wordt dus niet gespaard, want wij betalen ook in 1x het hele bedrag. Dan zijn we er maar vanaf.

   Verwijderen