zondag 19 maart 2017

BLandlord

In mijn zoektocht naar investeringsmogelijkheden kwam ik terecht op deze website

Het is een startup die nu in de ontwikkelingsfase zit, maar die mij zeer interessant lijkt.
Wat doen ze?
Ze kopen een pand op met de bedoeling er huurinkomsten uit te genereren. Liefst een pand waar al een huurder in zit, want dat is voordeliger. Het juridisch eigendom van het pand komt in handen van een stichting. Het economisch eigendom wordt door deze stichting in stukjes geknipt en, nu komt het vernieuwende, via blokchaintechnologie verdeeld over verschillende investeerders. Door gebruik te maken van deze technologie kunnen de 'stukjes' pand verhandeld worden als een soort aandelen. Zo'n aandeel geeft recht op een evenredig deel van de huurinkomsten, ook dat wordt via de chain geregistreerd en uitbetaald.

Het voordeel is dat je, anders dan in een beleggingsfonds, kunt investeren in specifieke panden en dat je mede-eigenaar wordt van zo'n pand. Je kunt ook vrij makkelijk een klein bedrag spreiden over diverse panden. De registratie via blockchain schijnt 100% veilig te zijn heb ik mij laten vertellen, maar misschien heeft iemand hier meer verstand van?

De nadelen lijken mij de gebruikelijke nadelen van het investeren in vastgoed: leegstand en wanbetaling. Daarnaast zal de markt in het begin niet erg liquide zijn, als je van je stukje eigendom af wilt is het maar afwachten of er een koper is.

Al met al lijkt het me best de moeite waard om dit te gaan volgen en er misschien wel met een klein bedrag in te stappen. Ik heb ze een mailtje gestuurd met het verzoek om wat informatie, dat is voor mij altijd een soort test bij dit soort bedrijven. Krijg ik netjes en correct antwoord, of helemaal niet, dan heb ik een indicatie hoe professioneel hun organisatie is.

6 opmerkingen:

 1. Vraag mij af hoe het belastingtechnisch geregeld is, daar lees ik niets over.
  Wij hebben een appartement in de verhuur, en daar betalen we belasting over, dat zal hier ook moeten gebeuren, maar dan in gedeeltes over meerdere appartementen?
  t is een leuk idee, maar t zal moeilijk zijn om je huisdelen weer te verkopen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het (al dan niet) kunnen verkopen van je belang zou inderdaad wel eens de achilleshiel van dit concept kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt nul inspraak. Waarom wordt dat huis verkocht. Het beheer. Als alles goed is omschreven dan kan het een mooi plan zijn. Erica Verdegaal zegt altijd dat bezit beter is dan deelname. Maar instappen met een niet te groot bedrag is aardig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I'am glad to read the whole content of this blog and am very excited.Thank you.

  หนังสยองขวัญ

  BeantwoordenVerwijderen