zaterdag 4 maart 2017

Een trotse vader

Wij eten 's avonds altijd met hele gezin samen aan tafel. Meestal wordt er gezellig gepraat en het gaat ook wel eens over geldzaken. De kinderen vinden dat niet zo interessant (tenminste, dat dacht ik altijd) en voeren dan hun eigen gesprekken.
Mijn dochter is 18 en heeft al jaren vaste verkering. Haar vriend is klaar met school en heeft sinds vorige week zijn eerste echte baan.

Het weekend zat ik met mijn dochter op de bank en we zaten over koetjes en kalfjes te praten. Toen ik zei dat ik het zo leuk vind voor haar vriend dat hij nu zijn eigen geld verdient, reageerde ze:

ja, ik heb hem al gezegd dat zodra zijn salaris binnen is hij gelijk beter de helft naar zijn spaarrekening kan overmaken, dat mist hij dan toch niet want nu heeft ie het ook niet.

Mijn mond viel eerst wagenwijd open, is dat dezelfde meid die elk jaar een nieuwe smartphone wil hebben?  Toen voelde ik me stiekem toch wel erg trots, die komt er wel!

6 opmerkingen:

 1. Leuk! Fijn dat ze zoveel ongemerkt opgepikt heeft.
  Zo herinner ik mij mijn dochter die een zooitje op haar kamer had, en toen ze op zichzelf woonde bijna eiste dat ik mijn schoenen bij de deur uitdeed omdat het anders vies werd in haar huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus er is nog hoop wat het opruimen betreft? Goed om te weten!

   Verwijderen
  2. Leuk blog heb je! Ik ga je zeker volgen. Volgens mij bewandelen wij hetzelfde pad. Mijn dochter nog maar één jaar oud, dus ik heb nog even voor de financiële opvoeding, maar zo te lezen komt het met die van jou wel goed. Ik heb je trouwens toegevoegd aan mijn blogroll. Zou het tof vinden als je hetzelfde terugdoet :)

   Verwijderen
 2. Oh heerlijk, als je kind zulke verstandige dingen zegt! Dat geeft vertrouwen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen