zaterdag 1 april 2017

update maart 2017

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: maart was een slechte maand voor onze spaarratio.
We hebben meer uitgegeven dan er is binnengekomen. De reden hiervoor zijn de gemeentebelastingen. We hebben een aanslag van bijna €1.300 ontvangen en omdat we de spaarratio berekenen op basis van cashflow komt dat bedrag volledig ten laste van deze maand.We hebben ons hierdoor niet laten weerhouden om verder te bouwen aan de beleggingsportefeuille. Per 1 april bedraagt de totale waarde van onze beleggingen bijna €5.000.Hierdoor zullen de dividendinkomsten ook op gang komen, het doel is om dit jaar €240 aan passief inkomen te genereren, met name in juni zullen we het meeste dividend ontvangen.


Omdat we een klein bedrag hebben geïnvesteerd via BLandlord (zie vorige blog) zullen we vanaf volgende maand ook een klein beetje huur gaan ontvangen. Als BLandlord een succes wordt gaan we meer investeren, maar dat risico vinden we nu nog te groot.

Tenslotte hebben we per 1 april een extra aflossing gedaan op de hypotheek van €5.500.

De komende maanden gaan we alles op alles zetten om een goede spaarratio te halen, zodat we de beleggingsportefeuille kunnen blijven uitbouwen. Daarnaast willen we in de 2e helft van dit jaar nog een extra aflossing op de hypotheek doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten