dinsdag 4 juli 2017

Juni: overzicht 1e helft 2017

Halverwege het jaar, nog een paar dagen werken en dan lekker een weekje naar Duitsland op vakantie. Een mooi moment voor een kort overzicht van de eerste helft van 2017.

We hebben €5.500 extra afgelost op de hypotheek. Er staat inmiddels weer €5.000 klaar voor een volgende aflossing na de vakantie. Als we in dit tempo doorgaan zijn we over 8 jaar al helemaal hypotheekvrij.

De waarde van onze beleggingsportefeuille is toegenomen van €2.500 naar €8.500. Eind van dit jaar hopen we de 10.000 aan te tikken.

In juni hebben we de grens van €100 dividend voor het eerst doorbroken. We hebben ruim €120 ontvangen. Nu is juni natuurlijk wel de topmaand voor dividenduitkeringen.

En het mooiste van alles is dat we er nauwelijks moeite voor hebben gedaan. We zijn inmiddels zo gewend aan onze zuinige levensstijl dat het vanzelf gaat en we voor ons gevoel niets te kort komen.
We gaan gewoon nog uit eten (minder vaak, maar met meer plezier omdat het echt als een uitje voelt), we gaan op vakantie (een midweek in plaats van 2 weken, dat scheelt behoorlijk in de kosten, maar het blijft vakantie) en onze auto van inmiddels 18 jaar oud is ook weer door de apk gekomen dus daar kunnen we weer een jaartje mee door ;)

We gaan optimistisch gestemd de zomer in!
2 opmerkingen:

  1. Een mooi eerste helft van het jaar!
    En mooi dividend, wordt vanaf nu alleen maar beter.

    Cheers,

    Pollie

    BeantwoordenVerwijderen