zaterdag 4 november 2017

pensioenleeftijd niet verder omhoog

Omdat we met zijn allen toch minder oud worden dan gedacht gaat de pensioenleeftijd in 2023 niet verder omhoog. Het kabinet was van plan om de pensioenleeftijd te verhogen naar 67 jaar en 6 maanden, maar heeft hiervan afgezien. De pensioenleeftijd blijft gehandhaafd op 67 jaar en 3 maanden.

Aan de ene kant is dit slecht nieuws, we worden minder oud dan verwacht, maar aan de andere kant is het voor ons streven naar financiële onafhankelijkheid best goed nieuws. We hoeven later minder zelf te financieren en kunnen eerder een beroep doen op de AOW.

Ik heb de gevolgen even getest in wat rekentools. Gaven deze eerder aan dat mijn verwachte pensioenleeftijd (op basis van mijn geboortejaar) 69 jaar was, nu is dat aangepast naar 68,5 jaar.

Heeft dit invloed op jouw plannen?


3 opmerkingen:

 1. Voor mij wel prettig nieuws, ik krijg nu AOW in maart 2023, en was er bang voor dat die datum verderop geschoven zou worden. Mijn man is precies 5 jaar ouder, heeft nu AOW, i.p.v. die 5 jaar wordt het verschil bij ons 7 jaar. Blij dat we hier rekening mee hebben gehouden. Riek

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lijkt me heel vervelend als je pensioen net voordat je eraan toe bent verder opschuift in de tijd. Mooi dat het voor jou goed uitpakt!

   Verwijderen
 2. I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  ผลบอลพรีเมียร์ลีก

  BeantwoordenVerwijderen