vrijdag 8 december 2017

pensioenrekening geopend bij Brand New Day

Nee, dit is geen reclame en ik krijg niks van ze ;)

Ik had al bij mr. FOB gelezen over pensioenbeleggen met uitgestelde inkomstenbelasting en zat er al een tijdje over na te denken om me hier eens in te gaan verdiepen. Totdat mijn werkgever ineens met een voorstel kwam voor een collectief aanvullend pensioen via Brand New Day. Er zijn op mijn werk namelijk wat dingen veranderd en we vallen nu onder een andere CAO en zitten bij een ander pensioenfonds. Als 'service van de zaak' kregen we een gesprek met een pensioendeskundige aangeboden en de mogelijkheid om deel te nemen aan dit collectief pensioen.

Voor elk gesprek was een half uur uitgetrokken, maar ik stond pas na een dikke twee uur uur weer buiten. Ik vond het heerlijk om eens uitgebreid met iemand van gedachten te kunnen wisselen over financiële planning en pensioenen. Dat was wederzijds, want ook mijn gesprekspartner vond het duidelijk leuk dat iemand eens écht luisterde naar zijn verhaal ;)

Vanaf 1 januari gaat er €100 van mijn bruto salaris naar mijn aanvullend pensioen. Binnen dit aanvullend pensioen kan ik zelf de fondsen selecteren waarin belegd wordt (dit zijn een aantal aandelen- en obligatiefondsen van BND zelf, maar onder de motorkap zitten onder meer bekende Vanguard fondsen).

Het mooie is dat dit mij nú netto maar €57 per maand kost en dat de Belastingdienst pas komt afrekenen wanneer ik mijn pensioen laat uitkeren. Dit levert 2 voordelen op: ten eerste val ik dan in een (waarschijnlijk) lager belastingtarief en ten tweede kan op deze manier de maandelijkse €100 nog jaren renderen in plaats van de €57 die ik anders zou kunnen beleggen.

4 opmerkingen:

 1. Dat klinkt als een prima werkgever en een goed plan om dit bij Brand New Day onder te brengen. Ik ben erg over ze te spreken, gefeliciteerd met deze mooie stap :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die 2 voordelen kloppen niet helemaal. Als je nu 100 euro investeert tegen 10% rendement en na 10 jaar 50% belasting betaald over het geheel heb je evenveel als dat je nu 50% belasting betaald en vervolgens 50 euro 10 jaar lang tegen 10% rendement wegzet ;-)

  Het voordeel moet dus komen van het verschil in belastingschijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk, mijn wiskundeknobbel liet me even in de steek :(

   Verwijderen
 3. I think this is one of the most significant information for me.
  And i’m glad reading your article.
  But should remark on some general things, the web site style is perfect,
  the articles is really great : D. Good job…
  หนังตลก

  BeantwoordenVerwijderen