zaterdag 25 april 2020

Komt er een economische crisis?

'We onderschatten de diepte van de economische crisis die komt..". Met deze onheilspellende woorden van Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW) openden de nieuwsbladen vanochtend.

Als belegger wil ik graag weten wat er gaat gebeuren. Gaat de huizenmarkt inzakken? Zullen de beurzen nog eens kelderen zoals afgelopen maart? Moet ik als een wervelwind aandelen gaan kopen omdat we vanaf nu weer jarenlange stijging van de koersen gaan zien of kan ik beter wachten en cash aanhouden?

Allemaal vragen waarop ik geen antwoord kan geven. Ook vooraanstaande economen weten het niet, omdat we simpelweg deze situatie nog nooit eerder hebben meegemaakt. Aan de ene kant ligt een groot deel van de maatschappij en het bedrijfsleven plat, aan de andere kant worden er duizenden miljarden (!) in de geldmarkt gepompt. Het is als een dubbeltje op zijn kant, dat twee kanten op kan vallen.

Daarom blijven wij onze beleggingsstrategie volhouden om periodiek in te leggen. Juist omdat we niet beschikken over die glazen bol. Het is zo riskant om te proberen de markt te timen. Voor je het weet durf je niet te investeren, omdat je wacht op die crash die nooit gaat komen. Want wat is nog erger dan 40% van je aandelenwaarde te zien verdampen in één week tijd? Juist, nooit aandelen bezitten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten