maandag 20 april 2020

Wat voor type belegger ben jij?

Er zijn zoveel verschillende manieren om te beleggen, dat je - zeker als je net begint - door de bomen soms het bos niet meer ziet.

Je kunt beleggen in dividendaandelen, liefst van bedrijven die jaarlijks het dividend verhogen. Dit is waar de DGI-community mee bezig is (DGI = Dividend Growth Investing). Een goed voorbeeld hiervan kun je zien op het youtubekanaal van PPCIan.

Je kunt ook indexbeleggen. Gewoon elke maand een vast bedrag in een indexfonds met lage kosten stoppen en dan gebruik maken van het 'compounding' effect over langere tijd. Mr. FOB heeft hier veel goede informatie over.

Een andere strategie is voor de mensen die echt verstand hebben van bedrijfsadministratie en die goed een jaarrekening kunnen lezen. Je kunt dan proberen om aandelen te vinden die volgens jou ondergewaardeerd zijn. Op deze manier heeft Warren Buffet zijn fortuin vergaard.

Er zijn ook beleggers die aandelen kopen omdat ze verwachten dat de koers zal stijgen. Bijvoorbeeld omdat er er een bepaalde gebeurtenis zal plaatsvinden die de koers omhoog stuwt. Dit is meer speculeren dan beleggen en het lijkt mij erg moeilijk om op deze manier consistent winst te maken.

Wat voor type belegger ben jij?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten